2 Φεβ 2012

Κε Πάγκαλε κε Λουιζο - Κάθε μορφή έκφρασης των πολιτών, αν από την τοπική ή την κεντρική εξουσία δεν αξιοποιείται δεν μπορεί να θεωρείται αποτελεσματική.



From: Μιχάλη Αποστολόπουλο [mailto:map@otenet.gr]
Sent: Monday, January 30, 2012 9:56 PM
To: 'seedd@seedd.gr'; 'pangalos@otenet.gr'; 'office@antiproedros.gov.gr'; (info@neamakri.gr); 'info@marathon.gr'; 'ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ'
Cc: 'ma.saraki@ypes.gov.gr'; 'n.archontas@ypes.gov.gr'; 'h.katsouli@ypes.gov.gr'; 'Kyriakos Gkikas'
Subject: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ σε εκκρεμότητα

Αγαπητέ Δήμαρχε και αξιότιμε Κε Αντιπρόεδρε,
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 

Το Διαδίκτυο, όμως, πέρα από την χρήση του για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών, αποτελεί, κατά την γνώμη μου και έναν χώρο καταγραφής και ανάδειξης τοπικών προβλημάτων, κατάθεσης προτάσεων από τους πολίτες και πολλές φορές οργάνωσης ομάδων πίεσης για την αντιμετώπισή τους.
Κάθε μορφή έκφρασης των πολιτών, αν από την τοπική ή την κεντρική εξουσία δεν αξιοποιείται δεν μπορεί να θεωρείται αποτελεσματική.
Πιστεύω ότι το Διαδίκτυο προσφέρει στην Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση μια μοναδική ευκαιρία. Την ευκαιρία να ακούσει την φωνή των πολιτών, χωρίς την μεσολάβηση παραγόντων ή μέσων που την «φιλτράρουν» ανάλογα με τις σκοπιμότητες που υπηρετούν. Φτάνει να θέλει να την ακούσει.
Στην σημερινή πραγματικότητα το δίλημμα που τίθεται δεν είναι άμεση ή έμμεση συμμετοχή των πολιτών, αλλά συμμετοχή ή μη συμμετοχή.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ υποβλήθηκαν ΜΕ E-MAIL στο κ. Δήμαρχο και αγνοήθηκαν…

Και πολλά άλλα…. που θα υποβάλλουμε σε άλλο μήνυμα…
Σύμφωνα με τους Νόμους, ζητούμε την ΆΜΕΣΗ έγγραφη (ηλεκτρονική) ενημέρωσή μας.

Μ. Αποστολόπουλος
Κάτοικος Βαρνάβα
Τ.Θ Γ14 –Τ.Κ 19014

Υ.Γ Σε επίπεδο Δήμου θεωρούμε απαράδεκτη την Απρόσωπη ΕΔΩ Φόρμα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες.



Προσοχή !!!!
Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/1998 (ΦΕΚ 290 Τ.Α) , τα μηνύματα e-mail, fax για να είναι έγκυρα θα πρέπει να περιέχουν απαραίτητα : Ονοματεπώνυμο ή επωνυμία (για Νομικό πρόσωπο), ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου ή fax, ιδιότητα του χειριστή.
Αν τα μηνύματα προέρχονται από υπηρεσία ή Δημόσιο φορέα να περιέχουν επιπλέον θέμα, ημερομηνία, αριθμό πρωτοκόλλου.
Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τεκμαίρεται ότι έχει περιέλθει κανονικά στον λήπτη αν υπάρξει ηλεκτρονική επιβεβαίωση.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΤΕ ΜΕ E-MAIL ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ.
---------------------------------------------------
From: Kyriakos Gkikas [mailto:kyriakosgkikas@gmail.com]
Sent: Thursday, January 26, 2012 10:42 PM
To: Μιχάλη Αποστολόπουλο; seedd@seedd.gr; pangalos@otenet.gr; office@antiproedros.gov.gr; ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Cc: ma.saraki@ypes.gov.gr; n.archontas@ypes.gov.gr; h.katsouli@ypes.gov.gr; ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ; info@marathon.gr
Subject: Re: FW: FW: Αιτείται η συμμόρφωση του Δήμου Μαραθώνα. προς την «Υποχρεωτική ανάρτηση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ιστοσελίδες των φορέων του Δημοσίου Τομέα»

Αγαπητέ κε Γκίκα
Ο αρ. πρωτ. του εγγράφου που αποστείλατε είναι ο 7839.
Γραφείο Δημάρχου

Έκτοτε ουδέν……………

2011/4/6 Kyriakos Gkikas
Λονδίνο, 06 - Απριλίου – 2011
Κυριάκος Γκίκας
Παύλου Κουντουριώτη 2
Γραμματικό – Αττικής
Τ.Κ 19007
Τηλ. 00447751370525
e-mail: kyriakosgkikas@yahoo.co.uk
ΠΡΟΣ
Κον Δήμαρχο Μαραθώνα
Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε,
Με θέμα τη Δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου – πλαισίου «για τα απόβλητα» από το ΥΠΕΚΑ, μας δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουμε την άποψη μας. Με την ιδιότητα του πρώτου πολίτη του Δήμου Μαραθώνα που έχετε εσείς, παρακαλώ όπως υποβάλλεται το σχέδιο για την διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο σας και το σχέδιο αυτό να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου. Σημειώστε παρακαλώ ότι η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Τετάρτη 13 Απριλίου 2011.
Με Τιμή
Κυριάκος Γκίκας
Προσοχή !!!! Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/1998 (ΦΕΚ 290 Τ.Α) , τα μηνύματα e-mail, fax για να είναι έγκυρα θα πρέπει να περιέχουν απαραίτητα : Ονοματεπώνυμο ή επωνυμία (για Νομικό πρόσωπο), ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου ή fax, ιδιότητα του χειριστή.
Αν τα μηνύματα προέρχονται από υπηρεσία ή Δημόσιο φορέα να περιέχουν επιπλέον θέμα, ημερομηνία, αριθμό πρωτοκόλλου.
Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τεκμαίρεται ότι έχει περιέλθει κανονικά στον λήπτη αν υπάρξει ηλεκτρονική επιβεβαίωση. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΤΕ ΜΕ E-MAIL ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ.

______________________________________

ΠΡΟΣ ΤΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΚΗΣ ΟΡΓΑΝ/ΣΗΣ ΚΑΙ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙ/Ν ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙ/Ν
ΚΑΙ ΠΑΡΑΓ/ΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Κα Σαράκη
Αναγκαζόμαστε και απευθυνόμαστε πάλι σε εσάς γιατί παρά τα επανειλημμένα ηλεκτρονικά μηνύματα προς τον Δήμο δεν έχουμε αξιωθεί μέχρι σήμερα να λάβουμε κάποια απάντηση. Διαπιστώνουμε δυστυχώς πως είναι πάγια η τακτική του Δήμου να μην απαντά καν στα αιτήματα αυτά (παρά τον σχετικό νόμο), ούτε για την παροχή πρωτοκόλλου, πόσο μάλλον δε σε απαντήσεις ενημέρωσης επ΄ αυτών..
Παρακαλούμε θερμά και πάλι για τις δικές σας ενέργειες και την ενημέρωσή μας.
Με τιμή
Μ. Αποστολόπουλος
Κάτοικος Βαρνάβα
Δημότης Μαραθώνα
Τηλ.
Επιλεκτική και όχι ολοκληρωμένη η συμμόρφωση του Δήμου Μαραθώνα στην "Υποχρεωτική ανάρτηση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ιστοσελίδες των φορέων του Δημοσίου Τομέα"


Από την Ιστοσελίδα του Δήμου Μαραθώνα ΕΔΩ και την στήλη Επικοινωνία- Τηλέφωνα Δήμου διαβάζουμε τις νέες καταχωρήσεις στοιχείων τα E-mails, του Δημάρχου, της Γραμματείας του Δημάρχου, της Γραμματείας του Δημοτικού συμβουλίου και του Γραφείου τύπου.
Χαιρετίζουμε την (έστω) μερική συμμόρφωση των Υπηρεσιών του Δήμου, στην σχετική διάταξη, ωστόσο παρατηρούμε πως λείπουν και θα πρέπει να συμπληρωθούν τα E-mails των υπηρεσιών, επιτροπών, τοπικών συμβουλίων και των αντιδημάρχων, ώστε η συμμόρφωση να είναι πλήρης και ολοκληρωμένη.
Εδώ χρειάζεται να επαναλάβουμε και να υπενθυμίσουμε την παράγραφο του σχετικού διατάγματος
"Η επικοινωνία με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, η οποία αφορά σε παροχή πληροφόρησης, σε διατύπωση ερωτημάτων από τους πολίτες και τις υπηρεσίες και σε απαντήσεις των υπηρεσιών στα ερωτήματα αυτά, έχει το πλεονέκτημα της αμεσότητας και ταχύτητας που παρέχει και η τηλεφωνική επικοινωνία, επιτρέποντας παράλληλα α) στις υπηρεσίες να παρέχουν πιο οργανωμένες και ολοκληρωμένες πληροφορίες στους πολίτες και τα Ν.Π.Ι.Δ. και β) στους πολίτες και τα Ν.Π.Ι.Δ. να λαμβάνουν πληροφορίες τις οποίες μπορούν να αποθηκεύσουν, ώστε να μπορούν να ανατρέχουν σε αυτές όποτε αυτό χρειασθεί".
 

Μετά τις υποδείξεις μας διαβάζουμε τις πρόσφατες καταχωρήσεις του Δήμου 
Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις
  • Δήμαρχος mayor@marathon.gr
  • Γραμματεία Δημάρχου info@marathon.gr
  • Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου dsmarath@otenet.gr
  • Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων pressoffice@marathon.gr
 
From: Μαρίνα Σαράκη [mailto:ma.saraki@ypes.gov.gr]
Sent: Tuesday, January 10, 2012 11:20 AM
To: Kyriakos Gkikas; map@otenet.gr
Cc: pressoffice@marathon.gr; Nikolaos Archontas

Subject: Re: FW: Αιτείται η συμμόρφωση του Δήμου Μαραθώνα. προς την «Υποχρεωτική ανάρτηση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ιστοσελίδες των φορέων του Δημοσίου Τομέα»

10-01-2012
κοι Γκίκα και Αποστολόπουλε καλημέρα σας
Σας πληροφορούμε ότι έχουμε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με το Γραφείο Δημάρχου του Δήμου Μαραθώνα. Σήμερα μιλήσαμε και με τον κο Κουλουμπή, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για την ενημέρωση της ιστοσελίδας του Δήμου. Από το Δήμο Μαραθώνα δεσμέύτηκαν να αναρτήσουν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του press office, του Γραφείου Δήμάρχου, της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου και οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας του Δήμου διαθέτει e-mail.

Επίσης στην ιστοσελίδα του Δήμου Μαραθώνα υπάρχει ήδη η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των πολιτών με το Δήμο με ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας.

Με εκτίμηση
Μαρίνα Σαράκη

----- Original Message -----
From: Kyriakos Gkikas
To: Μιχάλη Αποστολόπουλο ; seedd@seedd.gr
Cc: ma.saraki@ypes.gov.gr ; n.archontas@ypes.gov.gr ; h.katsouli@ypes.gov.gr
Sent: Tuesday, January 10, 2012 1:08 AM

Subject: Re: FW: Αιτείται η συμμόρφωση του Δήμου Μαραθώνα. προς την «Υποχρεωτική ανάρτηση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ιστοσελίδες των φορέων του Δημοσίου Τομέα»
 

Το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) είναι όργανο εσωτερικού ελέγχου του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης
http://www.seedd.gr/
E-mail: seedd@seedd.gr

2012/1/9 Μιχάλη Αποστολόπουλο
Παρακαλούμε θερμά, έχετε την καλοσύνη να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας?
Μ. Αποστολόπουλος

From: Μιχάλη Αποστολόπουλο 

Sent: Monday, January 02, 2012 10:21 AM
To: 'ma.saraki@ypes.gov.gr'; 'n.archontas@ypes.gov.gr'; 'h.katsouli@ypes.gov.gr'

Subject: FW: Αιτείται η συμμόρφωση του Δήμου Μαραθώνα. προς την «Υποχρεωτική ανάρτηση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ιστοσελίδες των φορέων του Δημοσίου Τομέα»
ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΜΠΕΡΓΕΛΕ
Υπ όψη Μ. Σαράκη

Κατόπιν επανειλημμένων (αναπάντητων) ηλεκτρονικών μηνυμάτων μας προς τον Δήμο Μαραθώνα διαπιστώνουμε πως δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμμόρφωση προς την σχετική διάταξη.
Κατόπιν αυτού απευθυνόμαστε προς εσάς και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Μ. Αποστολόπουλος
Κάτοικος Βαρνάβα Αττικής
Τηλ.
Σημείωση : Τo E-mail που έχουμε στην κατοχή μας (του κ. Δημάρχου) τα λάβαμε από άλλες πηγές και όχι από την Ιστοσελίδα του Δήμου.

From: Μιχάλη Αποστολόπουλο

Sent: Thursday, December 08, 2011 12:45 PM
To: 'ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ'; 'ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ'; 'ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ (pressoffice@marathon.gr'
Cc: 'Kyriakos Gkikas'

Subject: «Υποχρεωτική ανάρτηση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ιστοσελίδες των φορέων του Δημοσίου Τομέα»

Η Ιστοσελίδα του Δήμου Μαραθώνα (http://site.marathon.gr/) ΔΕΝ αναφέρει πουθενά E-mails επικοινωνίας, Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και λοιπών Υπηρεσιών. Μήπως θα πρέπει να εναρμονιστούμε?

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΚΗΣ ΟΡΓΑΝ/ΣΗΣ ΚΑΙ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙ/Ν ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙ/Ν
ΚΑΙ ΠΑΡΑΓ/ΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2011 Αρ. Πρωτ. 21205
Ταχ. _/νση: Βασ. Σοφίας 15 Προς:
Βλ. Πίνακα Αποδεκτών
Ταχ. Κώδικας: 106 74 Αθήνα
FAX: 210-3393175
Πληροφορίες: Μ. Σαράκη
Τηλέφωνο: 2131313155
E – mail: ma.saraki@ydmed.go
v.gr
ΑΔΑ: 45ΒΔΧ-89Χ

ΘΕΜΑ: «Υποχρεωτική ανάρτηση διευθύνσεων ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου στις ιστοσελίδες των φορέων του Δημοσίου Τομέα»

Η διακίνηση των εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών του δημοσίου, των Ν.Π. και των Ο.Τ.Α., καθώς και μεταξύ αυτών και των φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και ενώσεων προσώπων με ηλεκτρονικά μέσα (τηλεομοιοτυπία και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) θεσμοθετήθηκε από 1/03/1999. Αν και στις μέρες μας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χρησιμοποιείται ευρύτατα πλέον στην επικοινωνία μεταξύ των πολιτών/Ν.Π.Ι.Δ, η υπηρεσία μας γίνεται δέκτης παραπόνων από πολίτες και Ν.Π.Ι.Δ., σχετικά με τη δυσκολία τους να εντοπίσουν εύκολα και γρήγορα τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των δημοσίων
υπηρεσιών με τις οποίες επιθυμούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά.
Έτσι, ενώ στους δικτυακούς τόπους πολλών δημοσίων υπηρεσιών υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας, όπως ταχυδρομικές διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνου και αριθμοί FAX, δεν υπάρχουν αντίστοιχα οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των υπαλλήλων ή, έστω, των υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου στους οποίους οι υπάλληλοι υπηρετούν ώστε ο πολίτης να μπορεί να απευθυνθεί σ’ αυτούς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
2
Με το άρθρο 5, παρ. 1 του Νόμου 3979/2011 (ΦΕΚ138 Α΄-16/06/2011) «Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Άλλες Διατάξεις» καθιερώνεται η υποχρεωτική δημιουργία δικτυακού τόπου σε κάθε φορέα του δημοσίου, οι λεπτομέρειες της οποίας θα καθοριστούν μέσα στο προσεχές διάστημα με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου ορίζεται ότι ο δικτυακός αυτός τόπος «οφείλει να παρέχει με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δυνατότητα επικοινωνίας των φυσικών προσώπων και των Ν.Π.Ι.Δ. με τον φορέα του δημοσίου τομέα, ιδίως με τη διάθεση της
διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τη διαμόρφωση ειδικού χώρου για τη διατύπωση των ερωτημάτων κάθε ενδιαφερομένου.
Με βάση την παραπάνω διάταξη, καθώς και τις αυξανόμενες καταγγελίες των πολιτών/Ν.Π.Ι.Δ., καλούνται όλοι οι φορείς του δημοσίου τομέα οι οποίοι διαθέτουν διαδικτυακό τόπο να αναρτήσουν άμεσα και σε εμφανές σημείο τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αντιστοιχούν στους υπαλλήλους τους ή τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Διευθύνσεων/Τμημάτων τους ή εν ελλείψει αυτών τις διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Γραμματείας/ Πρωτοκόλλου, προκειμένου να διευκολυνθεί η ηλεκτρονική επικοινωνία της Δημόσιας Διοίκησης με τους πολίτες και τα Ν.Π.Ι.Δ. καθώς και με τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες. Οι ηλεκτρονικές αυτές διευθύνσεις πρέπει να είναι οι υπηρεσιακές διευθύνσεις του κάθε φορέα (δηλαδή οι διευθύνσεις τις οποίες χορηγεί και διαχειρίζεται η υπηρεσία μηχανοργάνωσης του φορέα). Στην περίπτωση που δεν έχει ήδη δημιουργηθεί υπηρεσιακός λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε φορείς που διαθέτουν διαδικτυακό τόπο, πρέπει οι εν λόγω φορείς να φροντίσουν για την άμεση δημιουργία του.
Η επικοινωνία με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, η οποία αφορά σε παροχή πληροφόρησης, σε διατύπωση ερωτημάτων από τους πολίτες και τις υπηρεσίες και σε απαντήσεις των υπηρεσιών στα ερωτήματα αυτά, έχει το πλεονέκτημα της αμεσότητας και ταχύτητας που παρέχει και η τηλεφωνική επικοινωνία, επιτρέποντας παράλληλα α) στις υπηρεσίες να παρέχουν πιο οργανωμένες και ολοκληρωμένες πληροφορίες στους πολίτες και τα Ν.Π.Ι.Δ. και β) στους πολίτες και τα Ν.Π.Ι.Δ. να λαμβάνουν πληροφορίες τις οποίες μπορούν να αποθηκεύσουν, ώστε να μπορούν να ανατρέχουν σε αυτές όποτε αυτό χρειασθεί.
3 ΑΔΑ: 45ΒΔΧ-89Χ

Τα Υπουργεία παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την παρούσα εγκύκλιο στους φορείς που εποπτεύουν και οι Αποκεντρωμένες διοικήσεις αντίστοιχα στους Δήμους και τις Περιφέρειες της αρμοδιότητάς τους.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας
για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΜΠΕΡΓΕΛΕ

Πηγή: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/45%CE%92%CE%94%CE%A7-89%CE%A7

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα κίνητρα μας δεν είναι πολιτικά. Δρούμε σαν ενεργοί ή μη πολίτες με αποκλειστικό γνώμονα την βελτίωση λειτουργίας των υπηρεσιών και δράσεων του δήμου μας.
Έχουμε ανάγκη και την δική σου συμμετοχή. Γράψε το σχόλιό σου.