5 Μαΐ 2014

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ VS ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΟΙΝΙΑ

Μια πονεμένη ιστορία κρατικής τρέλας και ανευθυνότητας.
     Ο Τρομερός Κυριάκος Γκίκας ξαναχτυπά. Τούτη τη φορά έβαλε στόχο να νοικοκυρέψει το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά . Ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή του Μαραθώνα και όχι μόνο, ένα ζωντανό μνημείο της φύσης, που μένει κατακρεουργημένο και ανυπεράσπιστο από την κρατική ανευθυνότητα.

     Τα ευρωπαϊκά κονδύλια, τα χρήματα των πολιτών που δόθηκαν για να υποστηρίξουν την προστασία και την προβολή του  χάθηκαν καθ΄ οδό προς τον Μαραθώνα. Σήμερα και με τον φόβο μιας καταγγελίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση  στα ανοσιουργήματα των ανεύθυνων στελεχών του Υπεκα  και του Δήμου Μαραθώνα, υπό τον φόβο της επερχόμενης Δημοτικής λαίλαπας από την ανέλπιστη κάθοδο στον Δημοτικό Θώκο του κ. Ηλία Ψινάκη, σπεύδουν να καλύψουν τις εσκεμμένες παραλείψεις των τελευταίων χρόνων με πινελιές πασαλείμματος υπό τον φόβο της Ευρωπαϊκής Τιμωρίας τους.
     Το πρόγραμμα Green Life Marathon παραδόθηκε στην Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να γίνει εφαλτήριο για την προστασία του πάρκου. Το κονδύλι που προέρχονταν από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο ,επίσης. Τα έργα που είχαν προγραμματιστεί δεν έγιναν ποτέ, αλλά κανείς από τους τοπικούς μας άρχοντες, από το 2004 ως σήμερα δεν κατήγγειλε την κακή διαχείριση αυτών, ούτε ποτέ ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος.
     Έναυσμα για την καταγγελία που ακολούθησε στις 18/08/2013 προς το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή και σε διάφορες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες από τον Κυριάκο Γκίκα, ήταν  η Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη ,που εγκαθιστούσε νόμιμα κινητό και πλανόδιο εμπόριο, προματάροντας την φοροδιαφυγή, την εγκληματική αμέλεια, την περιβαλλοντική κατάντια και την μετατροπή του Εθνικού Πάρκου σε λαϊκή αγορά, προς εξυπηρέτηση ντόπιων  οικονομικών πρωτίστως   συμφερόντων.
Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επισημανθεί ο τραγικός ρόλος του Δήμου Μαραθώνα και της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής για τις πιέσεις που ασκούν προς τις υπηρεσίες του κράτους, για να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά  συμφέροντα.
     Ο Κυριάκος όμως, αγαπώντας αυτόν τον τόπο σαν γνήσιος Έλληνας μετανάστης, δεν άφησε το θέμα χωρίς να το ανακινήσει. Έτσι, την 1/12/2013 συνεχίζει την πορεία του ακάθεκτος, στέλνοντας την καταγγελία του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών.
      Σήμερα, ενόψει προεκλογικής περιόδου, ο Κυριάκος Γκίκας δημοσιοποιεί την απάντηση της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής Αναφορών και ζητάει την βοήθεια όλων μας, προκειμένου να βοηθήσουμε ο καθένας μας με το δικό του τρόπο, προσκομίζοντας στοιχεία.
   Θα το κάνουμε;
   Θα βοηθήσουμε όλοι μαζί στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή μας;
   Ή για πολλοστή φορά θα κάνουμε τα κορόιδα και δεν θα ασχοληθούμε;
  ‘’Μακριά από τον @@λο μας και οποιανού θέλει ας μπει;’’ κατά την λαϊκή ρήση;
         Ο Κυριάκος ο Γκίκας, ασχολήθηκε μόνος  του για το θέμα του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό με μια πολύ μικρή ομάδα κατοίκων της περιοχής, που προς τιμήν τους συνεχίζουν τον αγώνα τους ως σήμερα.
      Αν θέλουμε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην καρδιά όλοι μας, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί, με πρωτεργάτες τον Γκίκα και τον Δαμάσκο (δεν αναφέρω άλλα ονόματα, υπό τον φόβο να ξεχάσω κάποιον) θεωρήθηκαν ΄΄παλαβοί΄΄, ΄΄ανόητοι΄΄ ,΄΄υποκινούμενοι κομμάτων΄΄,κατά την διάρκεια του αγώνα τους.
      Η έλευση της Επιτροπής Αναφορών το προηγούμενο καλοκαίρι, θεωρήθηκε άλλη μια ΄΄θεατρική παράσταση΄΄ του Κυριάκου του Γκίκα και των συνεργατών του. Ας μην αναφέρω τον αγώνα δρόμου του Δήμαρχου Μαραθώνα ,Ιορδάνη Λοΐζου να καπηλευθεί την επίσκεψη των επιτρόπων, προς όφελός του. Οι θέσεις του κ. Λοίζου,είναι γνωστές στην τοπική κοινωνία. Ο ΧΥΤΑ Γραμματικού θα φέρει την ανάπτυξη στον τόπο όπως υποστηρίζουν τα Δημαρχιακά τζάκια. Ξεχνά να μας αναφέρει ο κ. Λοΐζος, ότι θα συνοδεύεται από καρκίνο για τις επόμενες γενιές και την ρύπανση του περιβάλλοντος ,που έχει ήδη αρχίσει.
   Στις 3/04/2014 ο Κυριάκος Γκίκας επανέρχεται δριμύτερος ,προσπαθώντας να φτάσει μέχρι το κόκκαλο, το έγκλημα που τελείται στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά. Αν θέλουμε να υποστηρίζουμε ότι είμαστε ενεργοί πολίτες αυτού του ιερού χώρου, θα πρέπει να προτάσσουμε χείρα βοηθείας στον άξιο συντοπίτη μας.
     Θα το πράξουμε;
    Έχουμε τα κότσια να σηκωθούμε από τους άνετους καναπέδες μας και να μάθουμε ποια η αξία του Εθνικού Πάρκου στην περιοχή μας;
    Θα γίνουμε άξιοι να υποστηρίξουμε την ανεκμετάλλευτη και παραγκωνισμένη αξία, που τόσο απλόχερα μας παραχώρησε ο Θεός;
   Θα δείξουμε θέληση για αγώνα, για να διακρίνουμε στα μάτια των παιδιών μας την υπερηφάνεια  για τους γονείς τους;
     Το μέλλον θα δείξει από τις πράξεις μας, αν είμαστε άξιοι της ιστορίας των προγόνων μας και όχι καταπιεσμένα ανθρωπάρια, άξια ανδρείκελα μιας χαμένης αθωότητας.
Ακολουθεί το ηλεκτρονικό μήνυμα του κ. Κυριάκου Γκίκα προς τους πολίτες αυτού του τόπου και η απάντηση που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών.

Σχετικό:

ΑΝΑΦΟΡΑ: Pettit -- 2635/2013 -- Εθνικό Πάρκο Σχoινία στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου !! Εν αναμονή.

Πηγή mitsos mitsakas

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα κίνητρα μας δεν είναι πολιτικά. Δρούμε σαν ενεργοί ή μη πολίτες με αποκλειστικό γνώμονα την βελτίωση λειτουργίας των υπηρεσιών και δράσεων του δήμου μας.
Έχουμε ανάγκη και την δική σου συμμετοχή. Γράψε το σχόλιό σου.