16 Μαρ 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


From: Μιχάλη Αποστολόπουλο
Sent: Friday, March 16, 2012 4:33 PM
To: 'ma.saraki@ypes.gov.gr'; 'n.archontas@ydmed.gov.gr'; 'pressoffice@marathon.gr'; 'kdaramaras@synigoros.gr'; 'g.valatsou@ydmed.gov.gr'; 'press@ydmed.gov.gr'; 'zzoupσηis@ydmed.gov.gr'; 'i.bazeos@ydmed.gov.gr'; 's.stefanou@ydmed.gov.gr'; 't.devenes@ydmed.gov.gr'; 'd.pantazi@ydmed.gov.gr'; 's.anagnostopoulou@ydmed.gov.gr'; 'seedd@seedd.gr'; 'ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ'; 'info@marathon.gr'; 'seedd@seedd.gr'
Cc: Kyriakos Gkikas (kyriakosgkikas@yahoo.co.uk)
Subject: ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ -FW: Αφορά το αρ. πρωτ. ΔΙΑΔΠ/ΦΑ.4/1/11-02-2012 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Ιστοσελίδα Δήμου Μαραθώνα - Διευθύνσεις, E-mails Υπηρεσιών & Επικοινωνία με τους πολίτες

ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ 


Πιάστε την υπόθεση από το τέλος του Άρθρου, για να καταλάβετε....

"Κυριάκος Γκίκας"
DEN THELOUN EPIKOINWNIA ME TOUS POLITES !!!!
Nomizw oti auto einai KATANOITO !!"
--------------------
Φίλε ευχαριστώ, 
Έκανα την αλλαγή (από λογαριασμό Gmail σε Οtenet) όπως μου είπες και έφυγε,  αλλά πήρες πίσω κάποιο μήνυμα που λέει η φόρμα? Αποστολή συνδέσμου μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου? Εδώ έβαλα επίσης το ίδιο e-mail @otenet.gr, για feedback.

Διαπιστώσεις από την λειτουργία της τυποποιημένης φόρμας επικοινωνίας του Δήμου.
1.     Δεν παραλαμβάνει λογαριασμούς Gmail που διατηρούν χιλιάδες χρήστες του Internet που είναι δωρεάν.
2.     Δεν υπάρχει αυτόματο Feed Back ολοκλήρου του μηνύματος που έστειλες (αποδεικτικό στοιχείο παραλαβής του μηνύματος) – ή μήπως Τώρα το μαγειρεύουν!!!
Αυτά επαληθεύουν όσα επικαλούμαστε σε προηγούμενο θέμα μας ΕΔΩ

Και να μας δώσουν αριθμό πρωτοκόλλου δεν θα πάρουμε καμιά απάντηση ενημέρωσης, όπως γίνεται σε αρκετά άλλα μηνύματα που έχουμε ήδη υποβάλλει. Στέλνουν αριθμό και μετά σκοτάδι....
------------------------------ 
"Κυριάκος Γκίκας"
Gia vale allo e-mail apo to λογαριασμο otenet.gr  ...
Egw to esteila kai leei oti pige "
-----------------------------

Προσπάθησα αρκετές φορές να στείλω το παρακάτω μήνυμα από την φόρμα επικοινωνίας της επίσημης Ιστοσελίδας του Δήμου Μαραθώνα. Την απάντηση την βλέπετε παρακάτω. Κάνω κάτι λάθος? Μπορεί να προσπαθήσει και κάποιος άλλος?

  ------------
Τέλος φόρμας
Θέμα: Ερωτηματολόγιο προς τον Δήμο Μαραθώνα για τα σκουπίδια....

Προς

-το Δήμο Μαραθώνα
-τον Δήμαρχο κύριο Ιορδάνη Λουΐζο
-τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κύριο Χρήστο Στάμου
- την αντιδήμαρχο διοικητικών θεμάτων κυρία Ματίνα Μυλωνά
- την αντιδήμαρχο οικονομικών κύρια Καλλιόπη Πατεράκη

Κοινοποίηση

- στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κύριο Στέργιο Τσίρκα
- στους δημοτικούς συμβούλους
 
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
Ως κάτοικοι του δήμου Μαραθώνα  αναρωτιόμαστε γιατί ζούμε μες το σκουπίδι από την στιγμή που πληρώνουμε μάλλον υψηλά δημοτικά τέλη, τα οποία μάλιστα φροντίσατε να αυξήσετε κατά 24%. Από όσο γνωρίζουμε, τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά, πράγμα που σημαίνει ότι ό, τι έσοδα έχει ο δήμος από τα τέλη αυτά, οφείλει εξ' ολοκλήρου να τα χρησιμοποιήσει για την καθαριότητα ....Τώρα το πως γίνεται αυξάνοντας τα τέλη να μειώνονται οι παροχές μάλλον θα πρέπει να μας το εξηγήσετε...ουδέποτε ήταν ποιο βρώμικος ο δήμος μας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ολιγοστών υπαλλήλων.
Για να καταλάβουμε λοιπόν:
-ποιο είναι το ακριβές ποσό που εισπράττει ο δήμος ετησίως από τους δημότες του μέσω αυτών των τελών ( ας πούμε για το έτος 2011, για να μην πείτε ότι διαφέρει κατά έτος το ποσό και άρα δεν μπορείτε να μας απαντήσετε)
-ποιος είναι ο όγκος των απορριμμάτων (σύμμεικτα) που συλλέχθηκαν το 2011 (σε τόννους).
-πόσα άτομα εργάστηκαν κατά το 2011 στην καθαριότητα (ως οδηγοί και συνοδοί απορριμματοφόρων και όχι για το σκούπισμα των δρόμων και άλλες εργασίες καθαριότητας) και σε τι κόστος μεταφράζεται η απασχόληση τους ??
-ποιο ήταν το κόστος μεταφοράς (καύσιμα και συντήρηση οχημάτων) μέχρι τον ΧΥΤΑ Φυλής το 2011
-ποιο ήταν το κόστος εναπόθεσης των απορριμμάτων στην Φυλή το 2011 ???
-ποιος ήταν ο όγκος της ανακύκλωσης το 2011 (σε τόννους). Ανακυκλώσιμα όπως, χαρτί, σίδηρος, πλαστικό, γυαλί, οργανικά.
-ποιο ήταν το κόστος για τον δήμο της μεταφοράς και των εργατοωρών για το 2011 όσον αφορά την ανακύκλωση
- Είχε ο δήμος κάποιο όφελος από την ανακύκλωση;
-ποιος ήταν ο όγκος (σε τόννους) των κλωναριών. Πώς αξιοποιεί ο δήμος τα προϊόντα αυτά.
-γιατί ο δήμος δεν εφαρμόζει την κομποστοποίηση για την μείωση του όγκου των απορριμμάτων που μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Φυλής, άρα και του κόστους μεταφοράς και εναπόθεσης
-γιατί ο δήμος δεν ανακυκλώνει υλικά όπως τηγανόλαδα, ηλεκτρονικές συσκευές, χαρτόνια συσκευασίας και μπάζα για παράδειγμα, για να έχει και κάποιο κέρδος...
- Πόσο συχνά καθαρίζονται οι μπλε κάδοι και με πιο κόστος.
- Πόσα ειδικά απορριμματοφόρα ανακύκλωσης διαθέτει ο Δήμος και πόσα διατίθενται επί μονίμου βάσεως για τις ανάγκες των δημοτικών κοινοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού.
- Στην επίσημη  Ιστοσελίδα του Δήμου γιατί δεν υπάρχει πεδίο σχετικό με το θέμα και τις επιδόσεις  του Δήμου στην Ανακύκλωση.
- Τι κερδίζει τελικά το περιβάλλον και ο δημότης, από τις δράσεις σας και ποιο είναι το σχέδιο του Δήμου για τα επόμενα 2-5  χρόνια.
Στα σπίτια σας εφαρμόζετε τον ίδιο τρόπο διαχείρισης - να προσπαθείτε δηλαδή να προσαρμόστε τα έσοδα στα έξοδα ή μήπως εκεί λειτουργείτε αντίθετα και προσαρμόζετε τα έσοδά σας στα έσοδα;
 Αναμένουμε τις απαντήσεις σας στις παραπάνω ερωτήσεις μας, και για να κάνετε οικονομία μπορείτε να μας τις στείλετε στο e-mail της πρωτοβουλίας Ενεργών πολιτών Μαραθώνα (mikekatiaa@gmail.com)
·        Μιχάλης Αποστολόπουλος
·        Κυριάκος Γκίκας

Τ.Θ 19014 Βαρνάβας
Τηλ.
---------------------------------
 
From: ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ [mailto:pressoffice@marathon.gr]
Sent: Tuesday, March 13, 2012 7:29 PM
To: 'Μ.Αποστολόπουλος'
Subject: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΕΚΠΕΑΡΑΙΩΣΗΣ EMAIL

Αγαπητέ κ. Αποστολόπουλε,
Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η διεκπεραίωση λήψης ηλεκτρονικών επιστολών (e-mail) από το Δήμο μας, που χρήζουν πρωτοκόλλησης, εσωτερικής διακίνησης και απάντησης είναι
δυνατή μόνον εφόσον αυτές περιέχουν πληρότητα των στοιχείων του αποστολέα και αποστέλλονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας www.marathon.gr και της τυποποιημένης φόρμας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ απ΄όπου και παραλαμβάνονται από τον υπεύθυνο διακίνησης του
ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι πάσης φύσεως ηλεκτρονικές επιστολές, που σωρηδόν και καταχρηστικά καταφθάνουν καθημερινά σε διάφορες ηλεκτρονικές διευθύνσεις υπηρεσιών μας, δεν είναι δυνατόν να δεσμεύουν με οποιονδήποτε τρόπο το Δήμο μας.

Με εκτίμηση,
Το Γραφείο Τύπου και Δημ. Σχέσεων
Δήμου Μαραθώνος
--------------------------
ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα κίνητρα μας δεν είναι πολιτικά. Δρούμε σαν ενεργοί ή μη πολίτες με αποκλειστικό γνώμονα την βελτίωση λειτουργίας των υπηρεσιών και δράσεων του δήμου μας.
Έχουμε ανάγκη και την δική σου συμμετοχή. Γράψε το σχόλιό σου.