14 Μαρ 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ -Fwd: FW: Αφορά το αρ. πρωτ. ΔΙΑΔΠ/ΦΑ.4/1/11-02-2012 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Ιστοσελίδα Δήμου Μαραθώνα - Διευθύνσεις, E-mails Υπηρεσιών & Επικοινωνία με τους πολίτες

From: Μιχάλη Αποστολόπουλο 
 Sent: Wednesday, March 14, 2012 8:43 PM
To: 'ma.saraki@ypes.gov.gr'; 'Nikolaos Archontas'; 'pressoffice@marathon.gr'; 'kdaramaras@synigoros.gr'; 'g.valatsou@ydmed.gov.gr'; 'press@ydmed.gov.gr'; 'zzoupis@ydmed.gov.gr'; 'i.bazeos@ydmed.gov.gr'; 's.stefanou@ydmed.gov.gr'; 't.devenes@ydmed.gov.gr'; 'd.pantazi@ydmed.gov.gr'; 's.anagnostopoulou@ydmed.gov.gr'; 'seedd@seedd.gr'; 'ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ'; 'info@marathon.gr'; 'seedd@seedd.gr'
Cc: 'Kyriakos Gkikas'

 Μαραθώνας 14 – 03- 2012
Μιχάλης Αποστολόπουλος
Βαρνάβας – Αττικής
e-mail:
ΠΡΟΣ 
ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Ταχ. Κωδ.: 190 07 Μαραθώνας
Τηλέφωνο : 22940, 67774, 67773
FAX: 22940 67778
e-mail: dsmarath@otenet.gr
Όμοια στους Παραλήπτες:
1.     ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
2.     ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
3.     ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (με Fax) Αφορά Αρ. Φακέλου 147899

Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε,
Αναφέρομαι στην ηλεκτρονική σας επιστολή με ημερομηνία  13-03-2012.
Για πολλοστή φορά (όπως και ο κ. Γκίκας) σας αναφέρω, αφενός μεν όταν στην ηλεκτρονική αλληλογραφία αναφέρονται τα  στοιχεία του αποστολέα, όπως όνομα , διεύθυνση, τηλέφωνο και κατόπιν αιτήματος του  απαιτείται απάντηση  από την αρμόδια υπηρεσία ΣΑΣ , σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/1998 (ΦΕΚ 290 Τ.Α. Τα μηνύματα αυτά είναι έγκυρα και όχι μόνο αριθμό πρωτοκόλλου πρέπει να παίρνουν, αλλά και να απαντώνται σε εύλογο από το Νόμο χρονικό διάστημα.
Αφετέρου δε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ΣΑΣ www.marathon.gr , φόρμα επικοινωνίας>> E-mail δεν υπάρχει πεδίο επισύναψης αρχείου, είτε αυτό μπορεί να είναι μια φωτογραφία, είτε ένα έγγραφο ή σύνδεσμος, που θέλει κάποιος να στείλει στην υπηρεσία του Δήμου. Επιπρόσθετα δε, δεν υπάρχει η δυνατότητα επιβεβαίωσης παραλαβής του μηνύματος, με συνέπεια ο πολίτης να μην έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο υποβολής του αιτήματός του.
Στην Ιστοσελίδα του Δήμου- Τηλέφωνα Δήμου εικονίδια>>PDFΕκτύπωσηE-mail Άραγε πόσοι από τους πολίτες μπορούν να αναγνωρίσουν ή να ανακαλύψουν αυτές τις πολύ μικρές κουκίδες - σύμβολα για να μπορέσουν να στείλουν ένα αίτημα στον Δήμο? Αν κάποιος έμπειρος τις ανακαλύψει τυχαία δείτε το αποτέλεσμα μόνοι σας ΕΔΩ. Δε είναι πράγματα αυτά για ένα μεγάλο και σοβαρό Δήμο, όπως ο Δήμος Μαραθώνα.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Κάθε μορφή έκφρασης των πολιτών, αν από την τοπική ή την κεντρική εξουσία δεν αξιοποιείται δεν μπορεί να θεωρείται αποτελεσματική.
Το διαδίκτυο προσφέρει στην Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση μια μοναδική ευκαιρία να ακούσει την φωνή των πολιτών, χωρίς την μεσολάβηση παραγόντων ή μέσων που την «φιλτράρουν» ανάλογα με τις σκοπιμότητες που υπηρετούν. Φτάνει να θέλει να την ακούσει.
Στην σημερινή πραγματικότητα το δίλημμα που τίθεται δεν είναι άμεση ή έμμεση συμμετοχή των πολιτών, αλλά συμμετοχή ή μη συμμετοχή.

Κύριο μέλημα του Δημάρχου λοιπόν θα πρέπει να αποτελεί η άμεση παροχή ευρέως φάσματος υπηρεσιών με τον οφειλόμενο προς τον δημότη σεβασμό.
Εδώ όμως, εμείς και οι συμπολίτες μας βιώνουμε συνεχώς την έλλειψη  ευαισθησίας ενημέρωσης στα αιτήματα μας, πράγμα που οδηγεί στην απώλεια του επιβαλλόμενου σεβασμού προς την διοίκηση του Δήμου αλλά και του κράτους γενικότερα. Πως μπορείτε να μας ταλαιπωρείτε με αυτό τον τρόπο κ. Δήμαρχε??????.
Ας δούμε τις επιστολές που ΣΑΣ ζητάμε να απαντήσετε και πόσες από αυτές έχουμε πάρει από το ΔΗΜΟ ΣΑΣ πρωτόκολλο ή απάντηση ???  Ας απαντάτε λοιπόν στις επιστολές μας για να μην σας ενοχλούμε !! (Συνημμένος επικαιροποιημένος Πίνακας μηνυμάτων 28.2.2012).
Κε Δήμαρχε,
Από ότι διαπιστώνεται από τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα, κανένα από τα αυτά δεν αποσκοπεί σε προσωπικό όφελος, αντιπολιτευτική διάθεση, προσωπική ή άλλη αιχμή εναντίον σας. Όλα μα όλα, έχουν χαρακτήρα, περιβαλλοντικό, οργανωτικό, διοικητικό κοινωνικό, που αφορούν τα διάφορα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, δηλαδή όλους μας. Σαν ενεργοί ή μη πολίτες έχουμε λόγο και άποψη, επιδιώκοντας με τις παρεμβάσεις και την συμμετοχή μας να συνδράμουμε και να ωθήσουμε τον Δήμο, σε βελτιώσεις ή αλλαγές που κρίνουμε σκόπιμες αναγκαίες αλλά και χρήσιμες, τονίζοντας κάθε φορά και τις παραλήψεις ΣΑΣ, όπως το προκείμενο.
Αγαπητή Κυρία Σαράκη,
Βλέπετε τελικά ότι έχουμε δίκιο ??
Για άλλη μια φορά ο Δήμος Μαραθώνα εμφανίζεται να παίζει “κρυφτούλι” με τους πολίτες μη θέλοντας καν να ακούσει τα μηνύματα τους. Δύο τα ενδεχόμενα, είτε τα πέταξαν (τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα) στον “κάλαθο” ζητώντας τώρα να τα ξαναστείλουμε μέσω φόρμας επικοινωνίας (πράγμα που δεν γίνεται) επιδιώκοντας να ροκανίσουν τον χρόνο,  είτε και το πλέον σίγουρο, έβαλαν άλλο ένα γραφειοκρατικό ανάχωμα για να απαλλαγούν από ενοχλητικούς πολίτες σαν και εμάς.
Εξ αυτού του λόγου εξανιστάμεθα και διερωτόμαστε. Αν αυτός είναι ο Δήμος ΜΑΣ, Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ΜΑΣ ? Οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης ΜΑΣ? Ο Συνήγορος του Πολίτη ΜΑΣ κλπ
ΛΕΜΕ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ πως ΟΧΙ, αλλά κάτω από τις σημερινές συγκυρίες γενικότερης κρίσης (και θεσμών) που βιώνει ο τόπος μας, αποζητούμε εναγωνίως μια  “ΑΠΟΔΕΙΞΗ” από όλους ΕΣΑΣ, για να βεβαιωθούμε πως το κράτος και οι Υπηρεσίες του εξακολουθούν να λειτουργούν με υπευθυνότητα και συνείδηση.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ,
ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διοικητικές κλπ κυρώσεις, που κρίνονται πως επιβάλλονται για την περίπτωση που σας εκθέσαμε, προβλέποντας και μέτρα τυχόν επανάληψης ή υποτροπής.
Περιμένοντας ενημέρωσή μας.

Με εκτίμηση

·       Μιχάλης Αποστολόπουλος
·       Κυριάκος Γκίκας
(Συνημμένα σχετικό έγγραφο του Συνηγόρου του πολίτη προς τον Δήμαρχο Μαραθώνα)
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΤΕ ΜΕ E-MAIL ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/1998 (ΦΕΚ 290 Τ.Α)
-------------------------------------------
From: ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ [mailto:pressoffice@marathon.gr]
Sent: Tuesday, March 13, 2012 7:29 PM
To: 'Μ.Αποστολόπουλος'
Subject: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΕΚΠΕΑΡΑΙΩΣΗΣ EMAIL

Αγαπητέ κ. Αποστολόπουλε,
Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η διεκπεραίωση λήψης ηλεκτρονικών επιστολών (e-mail)
 από το Δήμο μας, που χρήζουν πρωτοκόλλησης, εσωτερικής διακίνησης και απάντησης είναι
δυνατή μόνον εφόσον αυτές περιέχουν πληρότητα των στοιχείων του αποστολέα και
αποστέλλονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας www.marathon.gr και της τυποποιημένης
φόρμας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ απ΄όπου και παραλαμβάνονται από τον υπεύθυνο διακίνησης του
ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι πάσης φύσεως ηλεκτρονικές επιστολές, που σωρηδόν και καταχρηστικά
καταφθάνουν καθημερινά σε διάφορες ηλεκτρονικές διευθύνσεις υπηρεσιών μας, δεν είναι δυνατόν
να δεσμεύουν με οποιονδήποτε τρόπο το Δήμο μας.

Με εκτίμηση,
Το Γραφείο Τύπου και Δημ. Σχέσεων
Δήμου Μαραθώνος

(Χωρίς Ονοματεπώνυμο)

Το ίδιο ακριβώς μήνυμα εστάλλει και στον κ. Γκίκα
---------- Forwarded message ----------
From: Μιχάλη Αποστολόπουλο <map@otenet.gr>
Date: 2012/2/16
Subject: FW: Αφορά το αρ. πρωτ. ΔΙΑΔΠ/ΦΑ.4/1/11-02-2012 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Ιστοσελίδα Δήμου Μαραθώνα - Διευθύνσεις, E-mails Υπηρεσιών & Επικοινωνία με τους πολίτες
To: ma.saraki@ypes.gov.gr, Nikolaos Archontas <n.archontas@ydmed.gov.gr>, pressoffice@marathon.gr, kdaramaras@synigoros.gr, g.valatsou@ydmed.gov.gr, press@ydmed.gov.gr, zzoupis@ydmed.gov.gr, i.bazeos@ydmed.gov.gr, s.stefanou@ydmed.gov.gr, t.devenes@ydmed.gov.gr, d.pantazi@ydmed.gov.gr, s.anagnostopoulou@ydmed.gov.gr, seedd@seedd.gr, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ <mayor@marathon.gr>, info@marathon.gr
Cc: Kyriakos Gkikas <kyriakosgkikas@gmail.com>
ΣΥΜΗΜΜΕΝΑ (4)
Αγαπητή Κυρία Σαράκη,
Σας Ευχαριστούμε Θερμά για την απάντηση σας. Δείτε την απάντηση μας στο από 15/02/2012 ηλεκτρονικό σας μήνυμα.
Με Τιμή
Κυριάκος Γκίκας & Μιχάλης Αποστολόπουλος
2012/2/15 Μαρίνα Σαράκη <ma.saraki@ypes.gov.gr>
----- Original Message -----
Sent: Wednesday, February 15, 2012 3:14 PM
Subject: Re: Ιστοσελίδα Δήμου Μαραθώνα - Διευθύνσεις, E-mails Υπηρεσιών & Επικοινωνία με τους πολίτες

15-02-2012

κοι Γκίκα και Αποστολόπουλε
Σχετικά με τα ερωτήματα που μας θέσατε με το από τις 11/02/2012 ηλεκτρονικό σας μήνυμα (το οποίο έλαβε αρ. πρωτ. ΔΙΑΔΠ/ΦΑ.4/1/11-02-2012) σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα
α) Ο αρ. πρωτ. του από 26/01/2012 ηλεκτρονικού σας μηνύματος έχει πάρει τον αρ. πρωτ. ΔΙΑΔΠ/ΦΑ.4/1/27-01-12 από την υπηρεσία μας
β) Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κο Κουλουμπή από το Δήμο Μαραθώνα στις 10-01-2012, υπήρξε η δέσμευση από την πλευρά του Δήμου να αναρτηθούν τέσσερις συνολικά ηλεκτρονικές διευθύνσεις (του press office, του Γραφείου Δήμάρχου, της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου), εκτός από τη φόρμα επικοινωνίας η οποία ήδη υπήρχε για αποστολή e-mail στο Δήμο.  Η δέσμευση αυτή απ' ότι μας ενημερώσατε κι εσείς έχει υλοποιηθεί.
γ) Με το άρθρο 5, παρ. 1 του Νόμου 3979/2011 (ΦΕΚ138 Α΄-16/06/2011) «Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Άλλες Διατάξεις» καθιερώνεται η υποχρεωτική δημιουργία δικτυακού τόπου σε κάθε φορέα του δημοσίου, οι λεπτομέρειες της οποίας θα καθοριστούν με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.  Στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου ορίζεται ότι ο δικτυακός αυτός τόπος «οφείλει να παρέχει με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δυνατότητα επικοινωνίας των φυσικών προσώπων και των Ν.Π.Ι.Δ. με τον φορέα του δημοσίου τομέα, ιδίως με τη διάθεση της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τη διαμόρφωση ειδικού χώρου για τη διατύπωση των ερωτημάτων κάθε ενδιαφερομένου.
Από τα πιο πάνω προκύπτει ότι μόνο μετά τον καθορισμό των λεπτομερειών για τη δημιουργία δικτυακού τόπου σε κάθε φορέα του δημοσίου, θα καθοριστούν και οι λεπτομέρειες για τη δημιουργία των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
δ) Με την εγκύκλιο της υπηρεσίας μας αρ. 21205/ 31-10-2011 ζητήσαμε από τους φορείς του δημοσίου τομέα οι οποίοι ήδη διαθέτουν διαδικτυακό τόπο να αναρτήσουν άμεσα και σε εμφανές σημείο τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αντιστοιχούν στους υπαλλήλους τους ή τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Διευθύνσεων/Τμημάτων τους ή ελλείψει αυτών τις διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Γραμματείας/ Πρωτοκόλλου.  Πολλές υπηρεσίες δεν έχουν προς το παρόν (μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή το άρθρο 5, παρ. 1 του Ν. 3979/2011) τη δυνατότητα δημιουργίας μεγάλου αριθμού διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.  Από την εγκύκλιό μας είχε ζητηθεί στις περιπτώσεις αυτές να αναρτάται τουλάχιστον η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Γραμματείας/ Πρωτοκόλλου κάθε υπηρεσίας
Κατά συνέπεια με τη δημιουργία τεσσάρων ηλεκτρονικών διευθύνσεων στο Δήμο Μαραθώνα και με την ύπαρξη ειδικού χώρου για τη διατύπωση ερωτημάτων κάθε ενδιαφερομένου τον οποίο ο Δήμος διέθετε από πριν, κρίνουμε ότι η περίπτωση του Δήμου Μαραθώνα δεν χρήζει πρόσθετων ενεργειών από την υπηρεσία μας.
ε) Όσον αφορά το τρίτο αίτημά σας,  θεωρούμε ότι στο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη αναφέρονται όλες οι απαραίτητες διατάξεις σχετικά με την πρωτοκόλληση των εγγράφων τα οποία διακινούνται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.  Κατά συνέπεια η υπηρεσία μας καλύπτεται από τις υποδείξεις του Συνηγόρου του Πολίτη προς το Δήμο Μαραθώνα.
Με εκτίμηση
Μαρίνα Σαράκη
Υπάλληλος ΔΙΑΔΠ

-------------------------------
 ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα κίνητρα μας δεν είναι πολιτικά. Δρούμε σαν ενεργοί ή μη πολίτες με αποκλειστικό γνώμονα την βελτίωση λειτουργίας των υπηρεσιών και δράσεων του δήμου μας.
Έχουμε ανάγκη και την δική σου συμμετοχή. Γράψε το σχόλιό σου.